Payroll vs Payrolling

25 maart 2023
Het bijhouden en het organiseren van de personeelszaken kan voor de nodige stress en drukte zorgen. Je denkt daarom als werkgever misschien weleens aan payroll. Maar wat is payroll precies? Wat is het verschil met payrolling? En wat zijn de eventuele gevolgen voor jou als werkgever en jouw werknemer? Kop & Munt legt het je graag uit in deze blog.

Wat is payroll?

Laten we eerst naar de letterlijke vertaling van payroll kijken, dit betekent ‘salarisadministratie’. Door gebruik te maken van payroll wordt de salarisadministratie, maar in sommige gevallen ook de personeelsadministratie, uit handen gegeven. Dat wil niet zeggen dat de werknemer niet meer bij jou in dienst is! Het dienstverband loopt tussen jou als werkgever en de werknemer. Daarnaast is er een externe partij die jou ontzorgt op het gebied van salaris- en/of personeelsadministratie.

Wat is payrolling?

Het belangrijkste verschil tussen payroll en payrolling is dat bij payrolling de werkgever de werknemer inleent. De werkgever gaat zelf op zoek naar een werknemer, maar meldt deze aan bij een payrollbedrijf. De werknemer komt vervolgens bij het payrollbedrijf op de loonlijst te staan. Dit wil zeggen dat de werknemer een dienstverband aangaat met het payrollbedrijf en niet met de werkgever.

Verder wordt er bij payrolling voornamelijk gewerkt met tijdelijke en flexibele contracten. Werknemers hebben hierdoor vaak minder vertrouwen in de werkgever omdat ze makkelijker afscheid kunnen nemen van elkaar. Dat wil je uiteraard niet; je wilt samen met je werknemers kunnen groeien en ondernemen.

Payroll en Kop & Munt

Kop & Munt biedt payroll aan waarbij wij jouw salaris- en personeelsadministratie graag uit handen nemen. De werknemer blijft uiteraard bij jou in dienst, maar de overige zaken regelen wij. Zo kan jij samen met jouw personeel bouwen aan je onderneming.

Payroll bij Kop & Munt brengt veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zijn:

• Vast aanspreekpunt voor jouw vragen en voor vragen van jouw werknemer
• Geen omkijken naar personeels- en salarisadministratie
• Al jouw werknemers hebben dezelfde cao en arbeidsvoorwaarden
• Jij blijft juridisch werkgever
• Inzicht in je personeelskosten
• Tijd om te doen waar je goed in bent: ondernemen!

De oplossing voor al je kopzorgen. 

Chat openen
1
Hoi! Kunnen wij je helpen?