Personeelszaken uitbesteden aan echte professionals

18 februari 2023
Personeelszaken zijn de laatste jaren een complexe materie geworden. Een pittige klus dus die een bedrijf er niet zomaar even bij neemt. Alle administratie moet volgens de wettelijke bepalingen gebeuren en dit vraagt veel tijd en kennis. Jouw personeelszaken uitbesteden is dan dé perfecte oplossing.

Personeelsadministratie

Binnen personeelsadministratie zorgen vooral arbeidsovereenkomsten en personeelsdossiers voor het meeste werk. Als deze zaken voldoen aan de wettelijke voorschriften, sta je niet alleen juridisch sterk maar voorkom je ook dat er fouten worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opzegtermijnen of het verplicht omzetten van een interimcontract naar een vast contract na een bepaalde termijn. Bovendien worden alle cao’s en wijzigingen in regelgeving opgevolgd en wordt jouw personeelsadministratie daaraan aangepast.

Salarisadministratie

Uiteraard wil je dat jouw werknemers tijdig en correct uitbetaald worden. Wanneer je ervoor kiest om dit uit te besteden zorgen wij voor de berekeningen van de salarissen, worden de loonstroken voor de werknemers opgemaakt en worden registraties van werkuren en verlofdagen gedaan. Op die manier worden zaken volgens de bestaande regelgevingen gedaan en is alles wettelijk volledig in orde voor jouw salarisadministratie. Zijn er eventueel werknemers met bijvoorbeeld loonbeslag, dan worden ook hiervoor de nodige stappen ondernomen.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Ziekteverlof en arbeidsongeschiktheid van een werknemer kan behoorlijk vervelend zijn voor een bedrijf. Door dit uit te besteden aan de professionals van Kop & Munt worden niet alleen alle formaliteiten geregeld, wij zorgen ook voor het opvolgen van de zieke medewerker en we kunnen eventuele oorzaken in kaart brengen. Is een werknemer vaak ziek? Komt ziekteverzuim op de ene afdeling vaker voor dan op de andere? Al deze aspecten worden bekeken om samen met jou een actieplan op te stellen. Ziekteverlof en arbeidsongeschiktheid kost jouw bedrijf geld en dat wil je uiteraard liever vermijden.

De voordelen van personeelszaken uitbesteden

Personeelszaken uitbesteden brengt tal van voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zetten we op een rijtje:

• Up to date met alle wettelijke regelgevingen en cao-gebonden aangelegenheden
• Personeelsdossiers blijven up to date
• Correcte en tijdige uitbetalingen van de salarissen
• Eén aanspreekpunt voor uw werknemers op het gebied van personeelszaken
• Besparen van tijd en dus kosten
• Altijd een vast en professioneel contactpersoon

Laat alle zorgen uit handen nemen op het gebied van personeelszaken en houd tijd over voor wat er toe doet.

Chat openen
1
Hoi! Kunnen wij je helpen?