Dezelfde arbeidsvoorwaarden voor al jouw werknemers

13 april 2023

Veel werkgevers maken gebruik van payroll of payrolling. Het verschil tussen die vormen hebben wij in onze vorige blog uitgelegd. Het voordeel van payroll is dat jij als werkgever geen zorgen hebt over je personeelszaken. Veel werkgevers lopen er echter tegenaan dat hun payrollwerknemers andere arbeidsvoorwaarden hebben dan de medewerkers die direct bij hen in dienst zijn.

Arbeidsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder een werknemer werkt, worden arbeidsvoorwaarden genoemd. De meest bekende zijn het salaris, de contracturen en de vakantiedagen. Deze kan je met een werknemer individueel afspreken, maar arbeidsvoorwaarden worden ook vaak vastgelegd in een CAO of een arbeidsreglement. Daarnaast zijn er bepaalde arbeidsvoorwaarden opgenomen in de Nederlandse Wet.

Werkgeverschap

Als werkgever stem jij de arbeidsvoorwaarden met je medewerkers af. Daarnaast volg je de wet en de CAO. Jij bent namelijk juridisch gezien de werkgever. Wanneer je als werkgever ook payrollwerknemers hebt, dan stemt de payrollorganisatie de arbeidsvoorwaarden af met die medewerkers. De payrollorganisatie is in dat geval de juridische werkgever.

Pensioen

Een andere bekende arbeidsvoorwaarde is pensioen. In de meeste CAO’s is er een pensioenregeling opgenomen waardoor jouw werknemers pensioen opbouwen. Voor jouw medewerkers moet jij je houden aan de pensioenregeling die in de CAO is opgenomen. De payrollorganisatie moet vanaf 01 januari 2021 zorgdragen voor een adequate pensioenregeling voor een medewerker. Dat betekent dat de pensioenregeling van jouw payrollwerknemer gelijk moet zijn aan die van een medewerker die bij jou in dienst is. Een payrollbedrijf is alleen niet verplicht om gebruik te maken van het pensioenfonds in jouw sector. Daardoor kan er alsnog een verschil ontstaan in pensioenopbouw van een werknemer bij jou op de loonlijst en een payrollwerknemer.

De voordelen van Kop & Munt

Als je je personeelszaken aan ons uitbesteed blijft jouw personeel op jouw loonlijst staan. Wij bieden jou wel de voordelen van payroll, zodat je kan ondernemen met personeel zonder kopzorgen! De belangrijkste voordelen zeten wij hier op een rijtje:

• Al je personeel op je eigen loonlijst
• Voor al je werknemers dezelfde arbeidsvoorwaarden
• Pensioenopbouw bij het pensioenfonds in jouw sector
• Alle kosten overzichtelijk en transparant op één factuur
• Volgen van de geldende CAO
• Alles voor jouw personeel geregeld!

Goed voor je portemonne en goed voor je werknemers.

Chat openen
1
Hoi! Kunnen wij je helpen?